Antwoorden op de meestgestelde kunstgras vragen | Grasmeester kunstgras
Grasmeester | Kunstgras by Vanallemeersch-Deraedt

Vragen over ons assortiment kunstgras, de plaatsing of andere?
Hieronder beantwoorden we per thema de meestgestelde kunstgras vragen.

Kostprijs kunstgras

Kunstgras plaatsen kost tussen de 80 en 140 euro/m2.

Het grote verschil in deze prijs komt door verschillende factoren:

 • keuze van het soort kunstgras
 • de oppervlakte
 • de vorm van uw gazon - rechthoekig of grillig (weilig of veel snijverlies)
 • toegankelijkheid van de tuin (via woning of via garage of via straat/poort)
 • huidige toestand van de tuin
 • klaarmaken van de ondergrond (voorbereidende werken)
 • manier van plaatsen (door middel van hardhoutbalken)

Kunstgras is een dure investering maar je moet deze investering zien op lange termijn.

 

Wil je weten wat de prijs zou zijn voor jouw project contacteer ons voor en een vrijblijvende prijsindicatie.

Kuntgras kiezen

Elke situatie is anders. Bepaal je keuze aan de hand van de verschillende karakteristieken van ons kunstgras.

Zoek je kunstgras voor je tuin, een grastapijt voor je balkon of nog iets anders?
Het komt erop aan om vooraf goed te weten waarvoor je het kunstgras wil gebruiken.
Wil je een siergazon, kunstgras voor je huisdier of spelende kinderen of eerder een grasveld voor sport, feesten of events ...
Het gamma kunstgras is erg uitgebreid. Laat je hierin goed adviseren voor je tot een aankoop overgaat. Onze specialisten geven je het beste advies.

Kan je niet kiezen uit de verschillende soorten of wens je het kunstgras eens in het echt te zien en te voelen?

Het kan, kom langs in onze showtuin te Gits of vraag een stalenbox aan.

Kunstgras algemeen

Ons hoogwaardig en kwaliteitsvol kunstgras is kleurvast en verkleurt niet, ook niet van bijvoorbeeld zwembadwater. Bovendien kan ons UV-bestendig kunstgras goed tegen zonlicht.

Onze hoogwaaardige en unieke kunstgrassoorten zijn ontworpen om zo natuurlijk mogelijk op echt gras te lijken. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van verschillende kleuren groene vezels, verschillende lengtes van de vezels en door het toevoegen van gekroesde bruine vezels.

Bij de keuze voor kunstgras hoef je dus niet te vrezen dat het er ‘vals’ uitziet.
Ons aanbod kunstgras ziet er zeer realistisch uit en zijn vaak nauwelijks te onderscheiden van echt gras.

Ja, kunstgrassen van Grasmeester zijn zeer stevig en duurzaam. Ze worden vervaardigd met sterke materialen die bestand zijn tegen slijtage en weersinvloeden.

Kunstgras is bestand tegen intensief gebruik door bv. spelende kinderen en huisdieren. Daarnaast kan het ook goed omgaan met veranderingen in het weer, zoals regen, zonlicht en vorst, zonder dat het snel verslijt.

Op het kunstgras van de Grasmeester is er 15 jaar garantie op kleurvastheid en structuur van het kunstgras.

Het inzanden is niet verplicht, maar raden we sterk aan.

3 redenen waarom:

 1. Invulzand zorgt voor extra gewicht en stabiliteit op het kunstgras.
 2. Het helpt  het gras terug recht duwen waardoor de levensduur wordt verlengd.
 3. Het invulzand weerkaatst het een deel van het zonlicht waardoor het aangenamer aanvoelt om het kunstgras blootvoets te belopen en aangenamer om op het gras te spelen.

Zowel particulieren als tuinaannemers zijn bij ons welkom om hun kunstgrasproject tot een mooi einde te brengen.
Wij bekijken samen het project en geven raad en advies. Wij voorzien het kunstgras als onderdeel van een groter geheel en steeds met respect voor groen in al zijn facetten.

ALL DIRECTION (ook wel multi of non directional) kunstgras is een type kunstgras die van elke kijkzijde even mooi is.  De vezels staan niet allemaal naar één kant maar in verschillende richtingen. De vezels hebben verschillende kleuren, structuren en hoogte die zorgen voor een super natuurlijk effect vanuit elke hoek en is nog minder van echt gras te onderscheiden.

 

In ons assortiment hebben we 4 all direction kunstgras types:

Verda SovageVerda Ciela, Verda Naturo en Verda Sublimo.

In ons kunstgras assotiment hebben we 2 innovatieve types kunstgras, Verda Sublimo en Verda Sovage, die 100 % recyclebaar zijn.

Ook de backing van deze types kunstgras, te herkennen aan zijn witte kleur, is recyclebaar.

Bij alle andere types zijn enkel de vezels recyclebaar tot nieuwe vezels of andere toepassingen.

Kunstgras plaatsen/leggen

Kunstgras kan in alle omstandigheden geplaatst worden. Kleine of grote oppervlaktes, in de tuin, op een bestaand terras, op een dak, ...

De mogelijkheden van kunstgras zijn eindeloos.

Ons kunstgras is UV- en Chloorbestendig. Dus plaatsen naast het zwembad is perfect mogelijk. Een zwembad op het kunstgras zetten is ook mogelijk. Bij het weghalen borstel je best het gras even weer op, zodat het weer netjes is.

Huisdieren zoals katten, honden,... kunnen perfect op kunstgras! Kies het juiste kunstgras volgens de huisdieren die je hebt.
Urine is geen probleem. Dit maakt geen vlekken op het kunstgras en loopt er netjes door naar de ondergrond. Ontlasting kan opgeschept worden en met weinig water weggespoeld worden.

Mollen staan er om bekend om onder gras door te graven op zoek naar wormen. Onder kunstgras leven niet veel wormen en bovendien kunnen mollen niet door het kunstgrastapijt graven.

Geen enkel probleem! Tentharingen kunnen gewoon door het kunstgras geplaatst worden.
Bij het weghalen borstel je best het gras even weer op, zodat het weer netjes is.

De hoeveelheid kunstgras is afhankelijk van verschillende factoren:

 • soort kunstgras
 • oppervlakte/afmetingen
 • vorm van het gazon
 • kijkrichting
 • snijverlies, …

Contacteer ons voor een berekening van uw kunstgras project.

Kunstgras plaatsen we op een bufferende en drainerende ondergrond waardoor wateroverlast beperkter is. Bij een hevige regenbui zal het water gemakkelijker in de grond dringen.

 

Voor het plaatsen van kunstgras op een bestaand terras, dak of appartement maken we gebruik van een drainbase, een waterdoorlaatbare draagstructuur.

Na het plaatsen van een gestabiliseerd zandbed brengen we een geotextiel aan. Dankzij geotextiel zorgen we ervoor dat onkruid niet kan doorgroeien in het kunstgras. Een tweede voordeel is dat het geotextiel knarsen voorkomt tijdens het betreden van het kunstgras.

De laatste stap van de plaatsing van het kunstgras is het inzanden met speciaal invulzand. Invulzand zorgt voor extra gewicht en stabiliteit op het kunstgras. Hierdoor kan het kunstgras zich niet verplaatsen, rimpelen of wegwaaien en voelt het koeler aan. Inzanden staat ook garant voor een langere levensduur van je kunstgrasmat.

Onderhoud kunstgras

Kunstgras vraagt weinig onderhoud.
Gevallen blaadjes en takjes worden best verwijderd met een stevige borstel of de bladblazer. Als er geruime tijd iets op het kunstgras staat, is het raadzaam om dit af en toe te verwijderen en het gras kort op te borstelen.

Onkruid groeit in principe niet in of op het kunstgras. Onder het kunstgras brengen we een drukverdeeldoek (geotextiel) aan die er ook voor zorgt dat onkruid geen kans krijgt. Af en toe gebeurd het toch eens dat er onkruid groeit. Je kan het onkruid (met wortel) met de hand verwijderen.

We bieden speciaal kunstgras aan dat minder snel opwarmt in de zon. Zo geniet jij en je gezin volop van je tuinomgeving.

Sommige mensen denken dat je kunstgras moet stofzuigen. Niets in minder waar. Schoonmaken doe je met een harde borstel of een bladblazer.
Kunstgras wordt ingezand. Bij het stofzuigen van het kunstgras zou je dit zand opzuigen wat de levensduur van je kunstgras doet dalen.

Kunstgras en veiligheid

De materialen van onze soorten kunstgras zijn uitgebreid getest. Al ons kunstgras is brandveilig. Ook je hond of kat kan er zonder problemen op ravotten.

Om je kunstgras te beschermen, raden we aan om er niet rechtstreeks op te barbecuen. Hoewel ons kunstgras brandvrij is, kan er altijd een stukje verkolen.

Staat jouw vraag/antwoord hier niet tussen?