Antwoorden op de meestgestelde kunstgras vragen | Grasmeester kunstgras
Grasmeester | Kunstgras by Vanallemeersch-Deraedt

Vragen over ons assortiment kunstgras, de plaatsing of andere?
Hieronder beantwoorden we per thema de meestgestelde kunstgras vragen.

Kostprijs kunstgras

Kunstgras plaatsen kost tussen de 80 en 140 euro/m2.

Het grote verschil in deze prijs komt door verschillende factoren:

 • keuze van het soort kunstgras
 • de oppervlakte
 • de vorm van uw gazon - rechthoekig of grillig (weilig of veel snijverlies)
 • toegankelijkheid van de tuin (via woning of via garage of via straat/poort)
 • huidige toestand van de tuin
 • klaarmaken van de ondergrond (voorbereidende werken)
 • manier van plaatsen (door middel van hardhoutbalken)

Kunstgras is een dure investering maar je moet deze investering zien op lange termijn.

 

Wil je weten wat de prijs zou zijn voor jouw project contacteer ons voor en een vrijblijvende prijsindicatie.

Kuntgras kiezen

Elke situatie is anders. Bepaal je keuze aan de hand van de verschillende karakteristieken van ons kunstgras.

Contacteer ons hier. We helpen je de correcte kunstgras keuze te maken.

Kunstgras algemeen

Ons kunstgras is kleurvast en verkleurt niet, ook niet van bijvoorbeeld zwembadwater. Bovendien kan ons UV-bestendig kunstgras goed tegen zonlicht.

Bij de keuze voor kunstgras hoef je niet te vrezen dat het er ‘vals’ uitziet.
Ons aanbod kunstgras ziet er realistisch uit doordat er gekroesde en bruine vezels vermengd worden in de matten.

Kunstgras is heel sterk en kan prima tegen intensief gebruik door bijvoorbeeld spelende kinderen. We bieden ook speciale soorten kunstgras aan voor het gebruik op sportvelden of evenemententerreinen.

Op het kunstgras van de Grasmeester is er 10 jaar garantie op kleurvastheid en structuur van het kunstgras.

Het inzanden is niet verplicht, maar raden we sterk aan.

3 redenen waarom:

 1. Invulzand zorgt voor extra gewicht en stabiliteit op het kunstgras.
 2. Het helpt  het gras terug recht duwen waardoor de levensduur wordt verlengd.
 3. Het invulzand weerkaatst het een deel van het zonlicht waardoor het aangenamer aanvoelt om het kunstgras blootvoets te belopen en aangenamer om op het gras te spelen.

Zowel particulieren als tuinaannemers zijn bij ons welkom om hun kunstgrasproject tot een mooi einde te brengen.
Wij bekijken samen het project en geven raad en advies. Wij voorzien het kunstgras als onderdeel van een groter geheel en steeds met respect voor groen in al zijn facetten.

All direction (ook wel multi of non directional) kunstgras is een type kunstgras die van elke kijkzijde even mooi is.  De vezels staan niet allemaal naar één kant maar in verschillende richtingen. De vezels hebben verschillende kleuren, structuren en hoogte die zorgen voor een super natuurlijk effect vanuit elke hoek en is nog minder van echt gras te onderscheiden.

In ons assortiment hebben we 4 all direction kunstgras types: Verda SovageVerda Ciela, Verda Naturo, en Verda Vere.

Kunstgras plaatsen/leggen

Kunstgras kan in alle omstandigheden geplaatst worden. Kleine of grote oppervlaktes, in de tuin, op een bestaand terras, op een dak, ...

Ons kunstgras is UV- en Chloorbestendig. Dus plaatsen naast het zwembad is perfect mogelijk. Een zwembad op het kunstgras zetten is ook mogelijk. Bij het weghalen borstel je best het gras even weer op, zodat het weer netjes is.

Huisdieren zoals katten, honden,... kunnen perfect op kunstgras! Kies het juiste kunstgras volgens de huisdieren die je hebt.
Urine is geen probleem. Dit maakt geen vlekken op het kunstgras en loopt er netjes door naar de ondergrond. Ontlasting kan opgeschept worden en met weinig water weggespoeld worden.

Mollen staan er om bekend om onder gras door te graven op zoek naar wormen. Onder kunstgras leven niet veel wormen en bovendien kunnen mollen niet door het kunstgrastapijt graven.

Geen enkel probleem! Tentharingen kunnen gewoon door het kunstgras geplaatst worden.
Bij het weghalen borstel je best het gras even weer op, zodat het weer netjes is.

De hoeveelheid kunstgras is afhankelijk van verschillende factoren:

 • soort kunstgras
 • oppervlakte/afmetingen
 • vorm van het gazon
 • kijkrichting
 • snijverlies, …

Contacteer ons voor een berekening van uw kunstgras project.

Kunstgras plaatsen we op een bufferende en drainerende ondergrond waardoor wateroverlast beperkter is. Bij een hevige regenbui zal het water gemakkelijker in de grond dringen.

 

Voor het plaatsen van kunstgras op een bestaand terras, dak of appartement maken we gebruik van een drainbase, een waterdoorlaatbare draagstructuur.

Na het plaatsen van een gestabiliseerd zandbed brengen we een geotextiel aan. Dankzij geotextiel zorgen we ervoor dat onkruid niet kan doorgroeien in het kunstgras. Een tweede voordeel is dat het geotextiel knarsen voorkomt tijdens het betreden van het kunstgras.

De laatste stap van de plaatsing van het kunstgras is het inzanden met speciaal invulzand. Invulzand zorgt voor extra gewicht en stabiliteit op het kunstgras. Hierdoor kan het kunstgras zich niet verplaatsen, rimpelen of wegwaaien en voelt het koeler aan. Inzanden staat ook garant voor een langere levensduur van je kunstgrasmat.

Onderhoud kunstgras

Kunstgras vraagt weinig onderhoud.
Gevallen blaadjes en takjes worden best verwijderd met een stevige borstel of de bladblazer. Als er geruime tijd iets op het kunstgras staat, is het raadzaam om dit af en toe te verwijderen en het gras kort op te borstelen.

Onkruid groeit in principe niet in of op het kunstgras. Onder het kunstgras brengen we een drukverdeeldoek (geotextiel) aan die er ook voor zorgt dat onkruid geen kans krijgt. Af en toe gebeurd het toch eens dat er onkruid groeit. Je kan het onkruid (met wortel) met de hand verwijderen.

We bieden speciaal kunstgras aan dat minder snel opwarmt in de zon. Zo geniet jij en je gezin volop van je tuinomgeving.

Sommige mensen denken dat je kunstgras moet stofzuigen. Niets in minder waar. Schoonmaken doe je met een harde borstel of een bladblazer.
Kunstgras wordt ingezand. Bij het stofzuigen van het kunstgras zou je dit zand opzuigen wat de levensduur van je kunstgras doet dalen.

Kunstgras en veiligheid

De materialen van onze soorten kunstgras zijn uitgebreid getest. Al ons kunstgras is brandveilig. Ook je hond of kat kan er zonder problemen op ravotten.

Om je kunstgras te beschermen, raden we aan om er niet rechtstreeks op te barbecuen. Hoewel ons kunstgras brandvrij is, kan er altijd een stukje verkolen.

Staat jouw vraag/antwoord hier niet tussen?