Wij plaatsen kunstgras zelfs als het onmogelijk lijkt | Grasmeester kunstgras

Onze Grasmeester belofte: we plaatsen ons kwalitatief kunstgras, zelfs als het onmogelijk lijkt:

  • ​aan de noordkant van een woning

  • onder bomen mits aangepaste ondergrond

  • rond zwembaden

  • onder schommels

  • onder een trampoline

Als Grasmeester bewaren we de tuinharmonie. Allereerst inspecteren we de omgeving. Onze uitgebreide kennis van bloemen, tuinen en planten laat ons toe om de beste keuze te maken met respect voor de huidige beplanting.

Grasmeester kunstgras staat garant voor jarenlang plezier. Onze Grasmeester-ploeg plaatst kunstgras met de grootste precisie. Een juiste plaatsing garandeert een lange levensduur van jouw gazon.

Onze Grasmeester-troeven bij het plaatsen

Grasmeester kunstgras - Na het uitgraven wordt een goed drainerende ondergrond aangebracht

Ondergrond

Met kunstgras gaan we de natuur een handje helpen door het kunstgras te plaatsen op een bufferende en drainerende ondergrond (lava of licht gestabiliseerd rijnzand) waardoor wateroverlast beperkter is. Bij een hevige regenbui zal het water gemakkelijker in de grond dringen.

Grasmeester kunstgras - Hardhoutbalken waarop we het kunstgras bevestigen

Hardhoutbalken***

Aan zijdes van terrassen of paden plaatsen we verlijmde hardhoutbalken. Deze zorgen voor een betere bevestiging van het kunstgras.

Grasmeester kunstgras - Geotextiel om onkruid en knarsen te voorkomen

Geotextiel

Na het plaatsen van een gestabiliseerd zandbed brengen we een geotextiel aan. Dankzij geotextiel zorgen we ervoor dat onkruid niet kan doorgroeien in het kunstgras. Een tweede voordeel is dat het geotextiel knarsen voorkomt tijdens het betreden van het kunstgras.

Grasmeester kunstgras - Verlijmen van kunstgras voor een zo goed als naadloze plaatsing

Naadloze afwerking

Het kunstgras wordt geplaatst en bevestigd op de hardhoutbalken. Indien er meerdere stroken naast elkaar komen te liggen worden deze verlijmd. Aan het verlijmen wordt veel aandacht besteed om de naad zo minimaal of niet zichtbaar te maken. Alle randen en eventuele putdeksels worden zorgvuldig uitgesneden.

Grasmeester kunstgras - Inzanden zorgt voor extra gewicht en stabiliteit van het kunstgras

Inzanden

De laatste stap van de plaatsing van het kunstgras is het inzanden met speciaal invulzand. Invulzand zorgt voor extra gewicht en stabiliteit op het kunstgras. Hierdoor kan het kunstgras zich niet verplaatsen, rimpelen of wegwaaien en voelt het koeler aan. Inzanden staat ook garant voor een langere levensduur van je kunstgrasmat.

Grasmeester kunstgras - Drainbase is een waterdoorlaatbare draagstructuur voor het bufferen en infiltreren van regenwater

Drainbase

Voor het plaatsen van kunstgras op een terras of appartement maken we gebruik van een drainbase, een waterdoorlaatbare draagstructuur.

Ben je tuinaannemer?

Wij werken graag met tuinaannemers samen om tot een mooi eindresultaat te komen. Wij bekijken samen het project en geven raad en advies. Wij voorzien het kunstgras als onderdeel van een groter geheel en steeds met respect voor groen in al zijn facetten.

Wil je zelf aan de slag?

Dan is het belangrijk om dit op de juiste manier te gaan doen. Een juiste plaatsing garandeert een lange levensduur van jouw gazon. Stap voor stap gidsen we je richting perfectie.

Grasmeester kunstgras - Een juiste plaatsing garandeert een lange levensduur van jouw kunstgrasgazon
Grasmeester kunstgras - Een juiste plaatsing garandeert een lange levensduur van jouw kunstgrasgazon
Grasmeester kunstgras - Een juiste plaatsing garandeert een lange levensduur van jouw kunstgrasgazon

Vragen over de plaatsing van het kunstgras of zelf kunstgras kopen en leggen?

1. Inspectie van de ondergrond

De ondergrond is voor ons even belangrijk als de kwaliteit van het kunstgras zelf. De ideale ondergrond voor kunstgras is stabiel, vlak en waterdoorlatend.

Geen doorlaatbare ondergrond?

Onze kennis laat toe een mooie, doorlatende ondergrond te creëren.

2. Plaatsen chape

Na het uitgraven van de ondergrond, brengen we een gestabiliseerd zandbed aan. Deze bufferende en drainerende ondergrond leidt het oppervlaktewater sneller naar de ondergrond waardoor wateroverlast beperkter is. Bij een hevige regenbui zal het water gemakkelijker in de grond dringen.

3. Hardhoutbalken

Wij opteren voor een goed drainerende ondergrond met lava of licht gestabiliseerd rijnzand waardoor de bevestiging in deze fundering heel moeilijk is. Vandaar dat wij altijd opteren om verlijmde en gevingerlaste merbau hardhoutbalkje te gebruiken waaraan we het kunstgras bevestigen.

4. Geotextiel

Na het plaatsen van het gestabiliseerd zandbed en de hardhoutbalken brengen we een geotextiel aan. Dankzij geotextiel zorgen we ervoor dat onkruid niet kan doorgroeien in het kunstgras. Een tweede voordeel is dat het geotextiel knarsen voorkomt tijdens het betreden van het kunstgras.

5. Bevestiging van het kunstgras

Het kunstgras wordt met inoxvijzen om de 25 cm vastgevezen op de hardhoutbalkje die stevig vergrendeld zitten in de ondergrond.
Alle randen en eventuele putdeksels worden
zorgvuldig uitgesneden.
Wij gebruiken geen pinnen bij het plaatsen.

6. Naadloze afwerking

Tijdens het leggen van het kunstgras gebruiken we voor de afwerking gespecialiseerde messen.
Het kunstgras wordt uitgelijnd om de naden zo goed als onzichtbaar in elkaar te laten overlopen. De naden worden door middel van een lijmband en gespecialiseerde lijm aan elkaar vastgemaakt.

Het resultaat? Perfect recht kunstgras, een mooie aansluiting en zo goed als geen zichtbare naden.

7. Afwerking met invulzand

De laatste stap in de plaatsing van het kunstgras is het inzanden met speciaal invulzand. Dit speciaal ontwikkeld kwartszand wordt uitgestrooid en opgeborsteld. Door het invulzand blijft de mat op zijn plaats en voelt koeler aan. Inzanden staat ook garant voor een langere levensduur van uw kunstgrasmat.