Kunstgras plaatsen met de grootste precisie | Grasmeester kunstgras
Grasmeester | Kunstgras by Vanallemeersch-Deraedt

Grasmeester kunstgras staat garant voor jarenlang plezier. 

We plaatsen ons kwalitatief kunstgras, zelfs als het onmogelijk lijkt:

  • ​aan de noordkant van een woning

  • onder bomen mits aangepaste ondergrond

  • rond zwembaden

  • onder schommels

  • onder een trampoline

  • ...

We beginnen met een inspectie van de omgeving. Onze uitgebreide kennis van tuinen, bloemen en planten laat ons toe om de beste keuze te maken met respect voor de bestaande beplanting en de harmonie van de tuin te behouden.

 

Onze Grasmeester-ploeg plaatst kunstgras met de grootste precisie. Een juiste plaatsing garandeert namelijk een langere levensduur van jouw gazon.

Hoe wordt kunstgras geplaatst?

Grasmeester kunstgras - Na het uitgraven wordt een goed drainerende ondergrond aangebracht

Ondergrond

Na het uitgraven wordt een goed bufferende en drainerende ondergrond (lava of licht gestabiliseerd rijnzand) aangebracht. Bij een hevige regenbui zal het water gemakkelijker in de grond dringen waardoor wateroverlast beperkter is.

1

Grasmeester kunstgras - Hardhoutbalken waarop we het kunstgras bevestigen

Hardhoutbalken

Een stevige bevestiging is essentieel en onze grootste troef bij het plaatsen van kunstgras.

Daarom plaatsen we verlijmde en gevingerlaste Merbau hardhouten balken langs de zijden van terrassen of paden waarop we het kunstgras bevestigen. De duurzaamheid en stabiliteit van deze hardhoutbalken waarborgt de perfecte bevestiging van je kunstgras op lange termijn.

Het kunstgras wordt met inoxvijzen op deze harthoutbalken. Indien heel veel bochten in uw grasveld kan als alternatief een azobépaaltje gebruikt worden.

2

Grasmeester kunstgras - Geotextiel om onkruid en knarsen te voorkomen

Geotextiel

Na het plaatsen van de goed drainerende ondergrond en de hardhoutbalken brengen we een geotextiel aan.

Geotextiel kan je vergelijken met de onderlaag die gebruikt wordt onder parket of laminaat.

Door het gebruik van geotextiel voorkomen we dat onkruid doorgroeit in het kunstgras. Het is waterdoorlatend, verdeelt druk gelijkmatig en vermindert bovendien de knarsgeluiden bij het betreden van het kunstgras.

Belangrijk om weten is dat de geotextiel die wij gebruiken geen urinegeur ophoudt terwijl een stoffen geotextiel dit juist wel doet.

3

Grasmeester kunstgras - Verlijmen van kunstgras voor een zo goed als naadloze plaatsing

Kunstgras plaatsen

Het kunstgras wordt geplaatst en bevestigd op de hardhoutbalken. Bij het plaatsen houden we rekening met de kijkrichting. Bij een all-direction type kunstgras speelt dit minder een rol aangezien deze types vanuit elke kijkzijde even mooi zijn.

Indien er meerdere stroken naast elkaar komen te liggen worden deze verlijmd. Aan het verlijmen wordt veel aandacht besteed om de naad zo minimaal of niet zichtbaar te maken.

Alle randen en eventuele putdeksels worden zorgvuldig uitgesneden.

4

Grasmeester kunstgras - Inzanden zorgt voor extra gewicht en stabiliteit van het kunstgras

Inzanden en opborstelen

De laatste stap van de plaatsing is het inzanden en opborstelen van het kunstgras.

Speciaal invulzand wordt ingeveegd in de vezels van het kunstgras. Invulzand zorgt voor extra gewicht en stabiliteit op het kunstgras. Hierdoor kan het kunstgras zich niet verplaatsen, rimpelen of wegwaaien en voelt het koeler aan. Inzanden staat ook garant voor een langere levensduur van je kunstgrasmat.

Het opborstelen van kunstgras is zorgt ervoordat dat de vezels mooi komen en het gras er natuurlijk uit te laten zien. Door het gras regelmatig te borstelen, wordt ook vuil en ander materiaal uit de vezels verwijderd, waardoor het gras langer mooi blijft.

5

Vragen over de leggen van het kunstgras?

Ben je tuinaannemer?

Wij werken graag met tuinaannemers samen om tot een mooi eindresultaat te komen. Wij bekijken samen het project en geven raad en advies. Wij voorzien het kunstgras als onderdeel van een groter geheel en steeds met respect voor groen in al zijn facetten.

Wil je zelf aan de slag?

Dan is het belangrijk om dit op de juiste manier te gaan doen. Een juiste plaatsing garandeert een lange levensduur van jouw gazon.

Stap voor stap gidsen we je richting perfectie.

Ontvang onze digitale
kunstgras brochure

Ontdek alles over Grasmeester kunstgras in onze GRATIS digitale brochure. Vul het formulier in, ontvang de brochue en leer meer te over de voordelen, soorten, toepassingen en plaatsing van kunstgras.

Grasmeester kunstgras - Brochure 2024