Is kunstgras duurzaam? | Grasmeester kunstgras
Grasmeester | Kunstgras by Vanallemeersch-Deraedt

Voor de warme zomer hebben veel mensen te maken met een uitgedroogd gazon, daarbovenop gepaard met hardnekkig onkruid, vraagt de tuin zeer veel onderhoud. Een goed alternatief voor een tuin zonder veel onderhoud en onkruid, is kunstgras. Daarnaast is kunstgras niet enkel geschikt voor in de tuin, maar ook als nieuw of op een bestaand terras, voor het balkon van je appartement of als nieuw sportveld voor de voetbalclub.

Duurzaamheid

Kunstgras is vanzelfsprekend minder natuurlijk dan een echt gazon, maar door verantwoord ondernemen is ons ecologisch kunstgras bijna net zo duurzaam als echt gras. Duurzaamheid is in feite een ruim begrip. Op welke manier is kunstgras duurzaam? Dat leggen we je hieronder even uit.

Grasmeester kunstgras produceert zijn kunstgras in België, waardoor de productieketen relatief kort is. Hierdoor verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar dragen wij ook ons steentje bij aan de Belgische economie. Door de strenge milieunormen in België, kunnen wij ook garanderen dat we veilig kunstgras afleveren zonder schadelijke stoffen in verwerkt. 

Kunstgras wint heel wat voor het milieu bij het onderhoud hiervan. Zo moet je onder andere nooit meer je grasmaaier bovenhalen, het gras bemesten of beregenen. Daarnaast zijn er ook geen chemicaliën nodig om het kunstgras te onderhouden. Door de ecologische productie van ons kunstgras kunnen we een lange levensduur garanderen. Kunstgras van de Grasmeester is dus een milieuvriendelijk en duurzaam product, waar je jaren van kan genieten. De levensduur van ons kunstgras wordt geschat op 15 jaar afhankelijk van gebruik, maar uit ervaring merken wij dat het vaak langer meegaat. Het kunstgras kan daarna ook gerecycleerd worden om een tweede maal in een kunstgrasmat te verwerken en zelfs een derde maal door te verwerken in bijvoorbeeld emmers, kapstokken…

Door de grote klimaatverandering in België hebben we te maken met zeer lange droogtes, maar tegelijkertijd ook met enorme regenbuien. Beiden zijn natuurlijk niet goed voor jouw gazon. Dankzij kunstgras kan het regenwater infiltreren in de grond, waardoor de riolering ontlast wordt.

Gaat uw keuze dus naar kunstgras? Kies dan voor het milieuvriendelijke en Belgische kunstgras van de

 

Grasmeester kunstgras, de ideale oplossing voor stadstuinen en tuinen die weinig onderhoud behoeven.

Vragen voor ons?

Advies nodig over het ideale kunstgras voor jouw situatie? Kunstgras aankopen?

Het Grasmeester team staat voor je klaar.

Kostprijs kunstgras?

Wens je een prijsaanbieding op maat van je eigen kunstgrasproject? Neem zeker contact met ons op en wij bezorgen je graag een richtofferte.

Keuze soort kunstgras?

Twijfel je tussen enkele soorten kunstgras?
Bezoek onze showtuin te Gits of vraag een stalenbox aan.