Kunstgras plaatsen met respect voor de natuur | Grasmeester kunstgras
Grasmeester | Kunstgras by Vanallemeersch-Deraedt

Het begint bij de ondergrond

Omdat heel veel mensen een onderhoudsvriendelijke tuin willen kiezen ze heel vaak voor verhardingen. Het grote nadeel hiervan is dat niet alleen minder mooi oogt maar ook dat het water bij een hevige regenbui niet gemakkelijk via de ondergrond weg kan met alle gevolgen van dien.

 

Met kunstgras gaan we namelijk de natuur een handje helpen door het kunstgras te plaatsen op een bufferende en drainerende ondergrond waardoor wateroverlast beperkter is. Bij een hevige regenbui zal het water gemakkelijker in de grond dringen.

Hardhoutbalken

De bevestiging is onze grootste troef. Kunstgras plaats je voor enkele jaren vandaar dat het heel belangrijk is dat de grasmat goed wordt vastgemaakt.

 

Wij opteren voor een goed drainerende ondergrond met lava of licht gestabiliseerd rijnzand waardoor de bevestiging in deze fundering heel moeilijk is. Dus haken als bevestiging gebruiken is hier zeker niet doeltreffend. En wanneer men gaat vijzen in een goed drainerende ondergrond bestaat de kans dat tijdens een vorstperiode deze vijzen deels loskomen waardoor deze ernstige kwetsuren kunnen veroorzaken.

 

Vandaar dat wij altijd opteren om verlijmde en gevingerlaste Merbau hardhoutbalkje te gebruiken. De duurzaamheid en stabiliteit van deze hardhoutbalken waarborgt de perfecte bevestiging van je kunstgras op lange termijn.

Het kunstgras wordt met inoxvijzen om de 25 cm vastgevezen op deze harthoutbalken. Indien heel veel bochten in uw grasveld kan als alternatief een azobepaaltje verticaal gebruikt worden waaraan het kunstgras wordt bevestigd.

 

De belangrijk voordelen in een notendop:

  • Voorkomt loskomen en herstellingen aan de kunstgrasmat
  • Voorkomt vervuiling onder de grasmat tijdens reinigen pad of terras
  • Kan niet losgetrokken worden door een hond of de wind
  • Merbau tropisch hardhout = blijft stabiel met heel lange levensduur
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijk kwetsuren door losgekomen vijzen of haken

Geotextiel

Na het plaatsen van een gestabiliseerd zandbed brengen we een geotextiel aan. Dankzij geotextiel zorgen we ervoor dat onkruid niet kan doorgroeien in het kunstgras. Een tweede voordeel is dat het geotextiel knarsen voorkomt tijdens het betreden van het kunstgras. Deze geotextiel is te vergelijken met een dempingsdoek welke men binnenhuis gebuikt onder een parket.

 

Belangrijk om weten is dat de geotextiel die wij gebruiken geen urinegeur ophoudt terwijl een stoffen geotextiel dit juist wel doet.

Kunstgras plaatsen

Vervolgens wordt uw gekozen kunstgras geplaatst en verlijmd indien er meerdere stroken naast elkaar komen te liggen. Aan het verlijmen wordt veel aandacht besteed om de naad zo minimaal of niet zichtbaar te maken.  

 

Het kunstgras wordt over een 15 cm breedte volledig in de lijm geplaatst zodat iedere cm vast komt te liggen.

Hierna kan de grasmat bevestigd  worden op de reeds geplaatste verlijmde en gevingerlaste Merbau hardhoutbalken.

Invulzand en opborstelen

De laatste stap, maar ook niet onbelangrijk, is het inzanden en opborstelen van het kunstgras.

 

Invulzand zorgt voor extra gewicht en stabiliteit op het kunstgras en helpt het invulzand het gras terug recht duwen waardoor de levensduur wordt verlengd. Daarnaast weerkaatst het een deel van het zonlicht waardoor het aangenamer aanvoelt om het kunstgras blootvoets te belopen en aangenamer om op het gras te spelen.

Vragen voor ons?

Advies nodig over het ideale kunstgras voor jouw situatie? Kunstgras aankopen?

Het Grasmeester team staat voor je klaar.

Kostprijs kunstgras?

Wens je een prijsaanbieding op maat van je eigen kunstgrasproject? Neem zeker contact met ons op en wij bezorgen je graag een richtofferte.

Keuze soort kunstgras?

Twijfel je tussen enkele soorten kunstgras?
Bezoek onze showtuin te Gits of vraag een stalenbox aan.