Kunstgrasvezels voor een natuurlijke uitstraling | Grasmeester kunstgras
Grasmeester | Kunstgras by Vanallemeersch-Deraedt

Materiaal kunstgrasvezels

Kunstgrasvezels spelen een cruciale rol in de kwaliteit en het uiterlijk van kunstgras. Ze zijn gemaakt uit 2 soorten materiaal, polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP), elk met unieke eigenschappen die bijdragen aan de duurzaamheid, zachtheid en slijtvastheid van het kunstgras.

 

  • Polyethyleen (PE): voelt zacht aan en zorgt ervoor dat het kunstgras soepel blijft. Daarnaast is het goed bestand tegen diverse weersomstandigheden zoals warmte, koude en regen.
     
  • Polypropyleen (PP): dit wordt meestal gebruikt voor de kortere, gekroesde vezels. De vezels zijn stijver en houden het kunstgras goed rechtop waardoor het veerkrachtiger wordt.
Kunstgrasvezels voor een natuurlijke uitstraling | Grasmeester kunstgras
Kunstgrasvezels voor een natuurlijke uitstraling | Grasmeester kunstgras
Kunstgrasvezels voor een natuurlijke uitstraling | Grasmeester kunstgras
Kunstgrasvezels voor een natuurlijke uitstraling | Grasmeester kunstgras

Vorm kunstgrasvezels

Kunstgras is opgebouwd uit verschillende kunststofvezels. Deze vezels hebben een specifieke vorm die effect hebben op het uitzicht van het gras, de reflectie van zon en het vermogen om te herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm (vezelgeheugen).

 

Ieder kunstgrastype uit ons assortiment maakt gebruik van één of meerdere van deze vormen om zo tot zijn specifieke uiterlijk en kenmerken te komen.

MiNT (Micro Nerf Technologie)

Over de lengte van de vezels met Mint zijn nerven aangebracht die de weerkaatsing van licht breken. De glans van het kunstgras wordt hierdoor sterk verlaagd. Ze zorgen voor een pure uitstraling en wordt het nog moeilijker om het kunstgras te onderscheiden van echt gras.

XST (Xtra Spine Technologie)

Deze grasvezels zijn geïnspireerd op de natuurlijke structuur van grassprieten. Ze zijn diamantvormig met een dikkere kern in het midden. Dankzij deze ruggengraat heeft deze vezel een langere levensduur.

C-shape

Bij kunstgras met een C-shape werkt de halvemaanvorm als een natuurlijke versterking van de vezel waardoor de vezel na het betreden weer terug overeind veert en terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Door het terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm hoef je het gras niet steeds op te borstelen. De vezels voelen erg zacht aan en daarnaast helpt de C-vorm om de oppervlaktetemperatuur van het gras te verlagen (10 tot 20 %) door de stralen af te leiden. Zo houden de vezels minder warmte vast.

C-shape with Spine

Deze c-shape vezels hebben een dikkere kern in het midden. Naast de voordelen/kenmerken van de gewone C-shape heeft deze grasvezel door deze ruggengraat een langere levensduur.

W-shape

Dit type vezel, in de vorm van een wafel of letter w, heeft twee hoofdnerven en vier hoofdfacetten om de schittering van de zon te reflecteren en zonlicht in meerdere richtingen te verdrijven. Door het licht te verstrooien houden de w-vormige vezels minder warmte vast.

V-shape

Deze grasvezel heeft over de volledige lengte een nerf. Deze nerf zorgt voor stevigheid, veerkracht en de uitstraling van het gras. Het gras staat rechter, veert sneller terug en heeft een hoge slijtvastheid.

R-shape (Straight)

De R-shape (Rectangle) is de eenvoudigste vorm van vezels. Ze zijn recht en plat van vorm. De R-shape vezels zorgen voor een vollere en meer natuurlijke grasmat. Ze hebben de neiging iets sneller plat te liggen waardoor regelmatig opborstelen aan te raden is.

Diamond

De vezel, in de vorm van een diamant, is ontworpen om een ​​zacht, luxueus gevoel te creëren en tegelijkertijd het uiterlijk van een natuurlijk grassprietje na te bootsen. Deze vorm zorgt ervoor dat het gras er realistisch uitziet. De duurzaamheid van deze diamantvormige vezels is aanzienlijk sterker.

Kunstgrasvezels voor een natuurlijke uitstraling | Grasmeester kunstgras

De keuze van kunstgrasvezels bepaalt in hoge mate de kwaliteit, het uiterlijk en de duurzaamheid van het kunstgras. Door de juiste vezel te kiezen, kunnen we een prachtige en functionele buitenruimte creëren die aan je specifieke behoeften voldoet.

 

Innovatieve vezelvormen maken het mogelijk om een prachtige, natuurlijke ogende grasmat te creëren die bestand is tegen de uitdagingen van dagelijks gebruik en minimale onderhoudsinspanningen vereist.


Vragen voor ons?

Advies nodig over het ideale kunstgras voor jouw situatie? Kunstgras aankopen?

Het Grasmeester team staat voor je klaar.

Kostprijs kunstgras?

Wens je een prijsaanbieding op maat van je eigen kunstgrasproject? Neem zeker contact met ons op en wij bezorgen je graag een richtofferte.

Keuze soort kunstgras?

Twijfel je tussen enkele soorten kunstgras?
Bezoek onze showtuin te Gits of vraag een stalenbox aan.