Wat is kwalitatief kunstgras? | Grasmeester kunstgras
Grasmeester | Kunstgras by Vanallemeersch-Deraedt

Visie

Grasmeester geeft een uitgesproken visie.

We zien kunstgras niet als vervanging van gras maar als een aanvulling van de natuurlijke groene omgeving. Met onze uitgebreide tuinexpertise en met respect voor de natuur plaatsen wij kunstgras met naadloze aansluiting.

Wij blijven inzetten op vernieuwing en werken uitsluitend met kwalitatief kunstgras waarop 15 jaar garantie op levering én plaatsing.

Hoe herken je kunstgras van goede kwaliteit en wat is de prijs

Elk bedrijf die kunstgras aanbied zegt dat zijn kunstgras van goede kwaliteit is maar hoe weet je als klant of dit effectief ook zo is.

 

“Voor elk kunstgras is er een prijs en voor elke prijs is er een kunstgras”

 

Smaken verschillen natuurlijk waardoor er verschillende types worden aangeboden.

Als je een type kunstgras voor ogen hebt en graag wil vergelijken dan is het belangrijk dat je bepaalde eigenschappen kent zoals:

  • de samenstelling van het kunstgras
  • vezel type
  • de steken/m²
  • de backing van de grasmat
  • het gewicht van de mat
  • het uitzicht

Deze eigenschappen bepalen de kostprijs.

Kunstgras koop je in vertrouwen, daarom zijn wij heel open met deze informatie die je kan terugvinden op onze website, op die manier kan je appels met appels vergelijken.

Wij hebben het in de vingers

Met onze persoonlijke, familiale aanpak en onze uitgebreide kennis van bomen, planten … zijn wij bovendien in staat om totaalprojecten te realiseren voor zowel particulieren als tuinaannemers. Samenwerken is een van onze grootste troeven. Heb je een vertrouwde tuinman of wens je zelf de voorbereidende werken uit te voeren? Wij staan jullie graag bij met advies hoe deze werken best uitgevoerd worden en dat met respect voor de natuur.

 

Wens je bomen, sierheesters of grassen aan te planten in kunstgras dan is de kennis van hoe deze groeien en wortelen van essentieel belang om die beplanting de kans te geven om mooi uit te groeien. Een mooi voorbeeld is de Catalpa bignonioides,  de trompetboom, in onze showtuin die heel oppervlakkig gaat wortelen. Hiervoor hebben wij een speciale samenstelling van bomenzand en lava voorzien waarin boom perfect kan wortelen. Voorzie je hier een cementfundering dan weet je op voorhand dat de wortels snel voor oneffenheden gaan zorgen aan de oppervlakte. De boom, als hij al niet afsterft, gaat gedwongen groeien en is daardoor gevoeliger voor ziekten.

Juist die kennis hebben we in de vingers door onze opleiding als tuinaannemer.

Klant aan het woord

"Bij de heraanleg van de tuin, nu bijna 3 jaar geleden, was er natuurlijk gras. Maar door de veelvuldige aanwezigheid van engerlingen was dat gras na anderhalf jaar opnieuw kapot en zijn wij door onze tuinaannemer in contact gebracht met een specialist in kunstgras de Grasmeester. Laat ons zeggen dat ik totaal anti was. Ik wou echt wel natuurlijk gras alleen de natuur liet mij in de steek. Ik had gras op het moment wanneer ik er niet van kon genieten, zijnde in de winter. In de zomer was er niets en dat heeft mij over de streep gehaald. De keuze is gevallen op all direction gras, Verda Naturo, omdat van welke kant je het ook kijkt, het ziet er altijd heel natuurlijk. Je hebt geen sporen wanneer je het gras gebruikt, een bloempot erop laten staan, kinderen die er op ravotten, … het maakt allemaal niet uit. Na een uur heeft het terug zijn oorspronkelijke vorm en blijft er altijd goed uit zien en dat was voor mij het belangrijkste."

Filip, Ingelmunster - Tevreden klant

Kort samengevat

Kunstgras plaatsen is een investering en op lange termijn is het van belang je goed te informeren zodat je geen kat in een zak koopt.

 

Grasmeester is geen internetbedrijf waar alles draait rond verkoop.

Wij helpen je graag voor jouw gewenste toepassing met advies op maat en dit met onze persoonlijke aanpak, onze kennis en we kunnen het niet genoeg benadrukken met respect voor de natuur

 

Wens je stalen te ontvangen of wens je de showtuin te bezoeken? Laat het ons weten zodat wij voor jouw de tijd kunnen vrijmaken om je te helpen om je droomproject te realiseren.

Vragen voor ons?

Advies nodig over het ideale kunstgras voor jouw situatie? Kunstgras aankopen?

Het Grasmeester team staat voor je klaar.

Kostprijs kunstgras?

Wens je een prijsaanbieding op maat van je eigen kunstgrasproject? Neem zeker contact met ons op en wij bezorgen je graag een richtofferte.

Keuze soort kunstgras?

Twijfel je tussen enkele soorten kunstgras?
Bezoek onze showtuin te Gits of vraag een stalenbox aan.