Welk type kunstgras is geschikt voor jouw? | Grasmeester kunstgras

Kunstgras heeft een waaier aan mogelijkheden. Welke type je het best kiest hangt af van een aantal factoren.

 

Vraag jezelf af:
Wordt het gras intensief bewandeld of wordt erop gespeeld door kinderen of huisdieren? Moet er een wagen op kunnen staan? Wil je een gazon die eruit ziet alsof het net gemaaid is of liever een grastapijt die er wat speelser uitziet? Hoe belangrijk vind je een natuurlijke look? Is het om een schaduwplaatsje op te vullen of eerder een plat dak te bekleden?

 

Wat je ook wenst, bij Grasmeester vind je sowieso je gading.

 

Kunstgras is trendy in tuinen. Met kunstgras kan je het hele jaar rond de strakke of speelse lijnen behouden wat met gewoon gras niet altijd mogelijk is door weersomstandigheden of tijdelijke belastingen die sporen nalaat op gras van bv. zwembad of een tent.

Enkele voorbeelden:

  • Onze grasmat Verda Mallonga is een populaire soort kunstgras ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, huisdieren of beide. Hij is budgetvriendelijk, kan tegen een goede stoot en verdraagt gemakkelijk langdurige belasting op het gras zonder blijvende schade.
  • De Verda Rigardo is het grote broertje van de Verda Mallonga. Het is één van de meest zacht aanvoelende kunstgrastypes die door zijn dichtheid een verkoelend effect heeft en is dus perfect om rond een zwembad te plaatsen.
  • De Verda Sento is dan terug nonchalanter. Er zijn meerdere kleuren verwerkt in de grasmat en de grassprietjes zullen zich iets trager rechten na het belopen ervan. Je bekomt het uitzicht van een perfect gemaaid gazon.
  • De Verda Ludi is een stevige grasmat perfect te gebruiken bij intens gebruik of om bv. een tent of zwembad voor een langere tijd op te plaatsen.

Verda Mallonga

Verda Rigardo

Verda Ludi

Types kunstgras zoals Verda Vere, Verda Naturo en Verda Maestro zorgen door hun natuurlijke uitstraling voor een mooi en natuurlijk contrast met je beplanting in en rond je grasveld. Het zijn all-direction grastypes waardoor het kunstgras vanuit elke kijkrichting het hele jaar door even mooi blijft.

 

  • De Verda Vere kan je echt gaan vergelijken met natuurlijk gras. De vorm en de verschillende richtingen van de vezels geven het kunstgras de look van gras dat eruit ziet alsof het enkele dagen niet gemaaid is.
  • Met zijn gevarieerd kleurenpalet en de verschillende breedtes kunstgrassprieten is de Verda Naturo uniek. Het behoort tot één van de meest realistische types kunstgras. Met zijn 44 mm hoogte voelt dit kunstgras uiterst comfortabel aan. Zonlicht heeft op dit type kunstgras zeer weinig invloed waardoor de Verda Naturo heel naturel overkomt. Dit kunstgras past perfect in de look van de hedendaagse tuinen.
  • De Verda Maestro is, zoals de naam het zelf zegt, een meesterlijk type kunstgras. Het is ons langste gras uit de collectie. Het oogt nonchalant en toch zeer luxueus, is zacht en bestaat uit meerdere kleuren.

Verda Vere

Verda Naturo

Verda Maestro

Daarnaast hebben wij kunstgras voor sporters.

  • De Verda Ludeo is geschikt voor een semiprofessioneel voelbalveldje. Daarnaast ook geschikt als grasveld voor parking van wagens.
  • Voor de golfers is de Verda Golf Pro ontworpen, een professionele topmat waar geen invulzand wordt aan toegevoegd waardoor de bal niet afgeremd wordt en balcontrole 100 % is. Op deze grasmat speelt iedereen met evenveel kansen!

Verda Ludeo

Verda Golf Pro

Verda Golf Pro

In onze folder, website of facebookpagina,  zal je opmerken dat wij onze kunstgrastype voorzien van icoontjes en sterren die je keuze van kunstgras vergemakkelijken.

 

Een voorbeeld: 

Ben je op zoek naar kunstgras voor je appartement of dakterras. Zoek dan het desbetreffende icoontje met 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe beter het kunstgras geschikt is voor hetgeen waar je op zoek naar bent.

 

Als je even niet meer weet wat gekozen, kom dan zeker eens langs in onze showroom in Gits waar je het volledige gamma kan ervaren.

Vragen voor ons?

Advies nodig over het ideale kunstgras voor jouw situatie? Kunstgras aankopen?

Het Grasmeester team staat voor je klaar.

Kostprijs kunstgras?

Wens je een prijsaanbieding op maat van je eigen kunstgrasproject? Neem zeker contact met ons op en wij bezorgen je graag een richtofferte.

Keuze soort kunstgras?

Twijfel je tussen enkele soorten kunstgras?
Bezoek onze showtuin te Gits of vraag een stalenbox aan.