Kunstgras recyclageproces | Grasmeester kunstgras
Grasmeester | Kunstgras by Vanallemeersch-Deraedt

Recyclage van kunstgras is een belangrijk onderdeel voor een duurzamer milieubeheer. Wanneer kunstgras zijn levensduur heeft bereikt, kan het worden gerecycleerd tot nieuwe materialen waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

Recyclageproces

Grasmeester kunstgras - Recyclageproces

Het recyclageproces van kunstgras begint met het  1  oprollen en verwijderen van het end-of-life kunstgras. De gebruikte kunstgrasrollen worden  2  vervoerd naar het verwerkingsbedrijf waar ze  3  verwerkt worden tot  4  circulaire/herbruikbare grondstoffen.

 

De matten worden  A  gescheiden in hun verschillende componenten, het invulzand en het kunstgras. De gescheiden materialen worden verder verwekt tot herbruikbare grondstoffen.  B  Het invulzand wordt gereinigd.  C  Het kunstgras wordt verkleind, samengeperst en  D  verwerkt tot pellets of granulaten.

 

 4  De gerecycleerde grondstoffen kunnen worden gebruikt voor diverse toepassingen.  5  Het gereinigde invulzand kan opnieuw worden gebruikt in andere kunstgrasprojecten. De kunststofgranulaten kunnen worden gebruikt voor de productie van nieuw kunstgras of als grondstof voor andere kunststofproducten.

 

Door kunstgras te recycleren, dragen we bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Het bevordert ook de circulaire economie door materialen opnieuw te gebruiken.

Kies voor RECYCLEERBAAR KUNSTGRAS en samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en de toekomst van onze planeet veiligstellen.

100% recycleerbare kunstgrassen uit ons assortiment

Ook wij sluiten ons aan bij de nieuwste innovaties en zetten ons in voor duurzamer milieubeheer. We zijn dan ook trots dat 2 van onze kunstgrastypes 100 % recyclebaar zijn. Dankzij onze nieuwe backing Reciback kan het kunstgras nu volledig worden gerecycleerd.

NIEUW

Hoogte 45 mm

€ 41,28/m2 (excl. BTW)

€ 49,95/m2 (incl. BTW)

Kunstgras Verda Sovage

Verda Sovage: onze nieuwste innovatie. 

Een kunstgras dat door zijn unieke samenstelling 100% recycleerbaar is.

NIEUW

Hoogte 50 mm

€ 38,80/m2 (excl. BTW)

€ 46,95/m2 (incl. BTW)

Kunstgras Verda Sublimo

Verda Sublimo is een 100% recyclebaar type kunstgras met een unieke, frisse en natuurlijke uitstraling.